open-navfaktor-logo
search
Za tijelom se još traga
Osumnjičeni za ubistvo male Danke "vrte priču", zločin pravdaju pijanstvom
Telegraf/Kurir/Faktor
04.04.2024. u 19:12
get url
text
Policija prekopava deponiju
Policija prekopava deponiju
FOTO: Davor javorovic/Pixsell
Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot, koji su uhapšeni pod sumnjom da su ubili malu Danku Ilić (2), otežavaju policijsku potragu za tijelom djevojčice.
Kako Telegraf.rs nezvanično saznaje, Janković i Dragijević, koje je policija i jučer izvela na teren gdje se intenzivno tragalo za djetetom, "vrte priču" i ne poklapaju im se iskazi o tome šta se dogodilo kobnog dana.
Ono što je sigurno jeste da su priznali da su dvogodišnju djevojčicu 26. marta udarili službenim automobilom fiat Ppanda. Navodno je Janković bio za volanom. Međutim, ono što se naknadno dogodilo i dalje je nejasno.
Navodno se pravdaju da su bili pod utjecajem alkohola, te da se ne sjećaju tačno šta je bilo u trenutku kada je djevojčica stradala.
Pričali su kako je dijete bilo na putu, ali da je, iako se nisu kretali velikom brzinom, nisu vidjeli da je ispred vozila.
Danka je nestala 26. marta oko 13.45 sati, a sumnja se da su osumnjičeni već sedam minuta kasnije na djevojčicu naletjeli službenim vozilom. Prema jednoj od verzija, dijete je na mjestu ostalo mrtvo, a oni su je potom ubacili u gepek i odnijeli na nepoznatu lokaciju, najverovatnije, na obližnju deponiju gdje su se tijela otarasili.
Druga nezvanična verzija je da je djevojčica nakon udarca vozilom bila živa, te da ju je jedan od osumnjičenih udavio, a potom su se tijela otarasili.
Policija i dalje intenzivno traga za tijelom male Danke, a Srđan i Dejan navodno ne mogu da se sjete gdje su tačno tijelo bacili.
Iz policije je do sada saopćeno samo da su uhapšeni S. J. i D. D. i da su priznali krivično djelo - ubistvo.
Bageri i danas kopaju po deponiji gdje se sumnja da je bačen tijelo djevojčice, a pripadnici žandarmerije danas su, u pratnji oca osumnjičenog Jankovića, pretresali teren u blizini njegove kuće, gdje je, prema nekim tvrdnjama, tijelo možda premješteno.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.