open-navfaktor-logo
search
Saopćio ministar policije Srbije
Ubice slagale Dankinog oca da je nisu vidjeli, a ona u tom trenutku ležala bez svijesti u njihovom gepeku
AUTOR: Autor: Faktor
04.04.2024. u 15:24
get url
text
Bratislav Gašić
Bratislav Gašić
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić iznio je na press konferenciji nove, još jezivije detalje u vezi s ubistvom dvogodišnje djevojčice Danke Ilić u okolini Bora.
- Majka je oko 13.50 sati vidjela bijeli auto i muškarca pored vozila fiat panda, u kojem su bili osumnjičeni. Oni su rekli da su bili na radnom zadatku u Banjskom polju, da provjere šaht. Njihovo kretanje je zabilježeno na kameri.
Kasnije je zabilježeno da se vozilo zaustavilo kod kapije oko 13.50. Vozilo u kom su bili S. J. i D. D. je bilo ispred kapije oko dva i po minuta, stali su zbog potrebe za toaletom.
Potom su krenuli, i djevojčicu udarili nekih 30-40 metara od mjesta zaustavljanja. Autom je upravljao D. D., a S. J. je tijelo djevojčice koja je bila bez svijesti prebacio na zadnje sjedište preko alata. Dogovorili su se da tijelo djevojčice bace.
U 13.57 ih je zaustavio Dankin otac i pitao da li su vidjeli djevojčicu, na šta su odgovorili negativno. O njihovoj hladnokrvnosti svjedoči da je jedan od osumnjičenih na poziv direktora istog dana išao u Banjsko polje tražiti djevojčicu - rekao je Gašić.
Podsjećamo, dvojica radnika Javnog komunalnog preduzeća Vodovod Bor Srđan Janković iz sela Luka i Dejan Dragijević iz sela Zlot priznali su zločin.
Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 sati, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, djevojčica nestala.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.