open-navfaktor-logo
search
Premijer najavio
Crna Gora će podržati Rezoluciju UN-a o Srebrenici, ali je neće kosponzorirati
AUTOR: RTCG
29.04.2024. u 21:35
get url
text
Milojko Spajić
Milojko Spajić
FOTO: Screenshot/Milojko Spajić/FB
Premijer Crne Gore Milojko Spajić najavio je da će njegova zemlja podržati Rezoluciju o Srebrenici pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija, ali dodaje da je neće kosponzorirati.
Njemački stručnjak za Zapadni Balkan i proširenje NATO Milan Nič kazao je da je, između ostalog, pitao premijera Spajića o potencijalnom crnogorskom sponzoriranju Rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici, na šta je Spajić odgovorio da Crna Gore neće sponzorirati Rezoluciju, ali će je podržati. Nič koji je član i član njemačkog Vijeća za vanjske poslove, imao je priliku da danas razgovara sa Spajićem u Berlinu, piše RTCG. 
- Imao sam priliku da pitam Spajića o kretanju Crne Gore ka EU, da li je bolje da ide sama ili u manjoj grupi. Također, zanimalo me balansiranje između krhke parlamentarne većine naspram principa činilaca vlasti, kao i njegov stav i stav Vlade o predloženoj Rezoluciji UN-a o genocidu u Srebrenici - naveo je Nič.
Kako je kazao, Spajić je istakao da je njemački kancelar Olaf Scholz potvrdio da Crna Gora ide ka članstvu u EU i da će nakon dobijanja privremenog izvještaja o referentnoj procjeni (IBAR) pokazati da je spremna da bude prva naredna članica.
- Kada su u pitanju regionalne tenzije i miješanje Beograda, Spajić tvrdi da je to stalno pitanje, ali je medijska percepcija pretjerana - rekao je Nič.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.