open-navfaktor-logo
search
Pečenje je nezaobilazno
Koliko će vas koštati prvomajski ručak u restoranima u Jablanici, a kolika je cijena janjeta u mesari u Sarajevu
Mesa, kako nam rekoše ugostitelji nekoliko restorana u Jablanici koje smo kontaktirali, ima dovoljno, a kako ne biste ostali bez mjesta, rekoše da je najbolje već danas rezervirati sto
AUTOR: A. S.
29.04.2024. u 19:05
get url
text
Kilogram pečenja u restoranima u Jablanici kreće se od 60 do 65 KM
Kilogram pečenja u restoranima u Jablanici kreće se od 60 do 65 KM
Prvomajska druženja nezamisliva su bez dobre trpeze, a kod Bosanaca i Hercegovaca nezaobilazno je janjeće pečenje.
Za one koji će i ovog Prvog maja tradicionalno sa porodicom i prijateljima na ručak u Jablanicu, informacija da se u tamošnjim restoranima kilogram pečenja kreće od 60 do 65 KM.
Sumnjamo da je četveročlanoj porodici dovoljan kilogram kako bi bili siti. Otprilike je to dva kilograma, što je odmah 130 maraka. Dodate li tome još četiri salate i jedno ili dva pića, (kafa, kisela voda, sok, pivo...), pa ako dijete još hoće i kolač, kad se sve podvuče, prvomajski ručak koštat će vas oko 200 KM.
Mesa, kako nam rekoše ugostitelji nekoliko restorana u Jablanici koje smo kontaktirali, ima dovoljno, a kako ne biste ostali bez mjesta, rekoše da je najbolje već danas rezervirati sto.
Da ima i skuplje od Jablanice, potvrdili su nam u restoranu "Udovice" koji se nalazi na putu od Mostara do Čitluka. Nanese li vas ovih dana put u tom pravcu znajte da ćete za kilogram pečenja trebati izdvojiti čak 75 maraka.
Oni kojima je merak da sami pripreme pečenje, informacija da u sarajevskim mesarama kilogram žive janjetine košta oko 26 KM.
- Najmanje janje teži 12 kilograma, pa sračunajte, platit ćete ga 312 maraka - rekoše nam u jednoj mesari u Sarajevu.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.