open-navfaktor-logo
search
Saopćio ministar
Zašto još nije nađena: Jedan od osumnjičenih za ubistvo male Danke se vratio i prebacio tijelo na drugu lokaciju?
AUTOR: Autor: Faktor
04.04.2024. u 16:20
get url
text
Danka Ilić
Danka Ilić
Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić na press konferenciji iznio je detalje slučaja ubistva dvogodišnje Danke Ilić, koje je duboko potreslo Srbiju, ali i širu regiju.
Za ubistvo su osumnjičena dva radnika vodovoda, koji su dijete udarili službenim automobilom, potom strpali u vozilo i bacili na deponiju.
Govoreći o tome zbog čega tijelo djevojčice još nije nađeno srbijanski ministar unutrašnjih poslova kazao je da su drugi dan doveli osumnjiečene na ispitivanje i poligrafski ih testirali.
- Vozač automobila je imao zakašnjelu reakciju na poligrafsko testiranje, dok je suvozač imao reakciju odmah. Odmah smo im oduzeli automobile. Taj automobil je bio pun alata i rezervnih dijelova. Njih dvojica su nas odveli do deponije da nam pokažu gdje je tijelo, ali imamo saznanje da se jedan vratio 28. i da je prebacio tijelo na drugu lokaciju. Ne možemo da im vjerujemo jer jedan na drugog svaljuju krivicu - rekao je Gašić.
Podsjećamo, dvojica radnika Javnog komunalnog preduzeća Vodovod Bor Srđan Janković iz sela Luka i Dejan Dragijević iz sela Zlot priznali su zločin.
Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 sati, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, djevojčica nestala.
U 13.57 ih je zaustavio Dankin otac i pitao da li su vidjeli djevojčicu, na šta su odgovorili negativno. O njihovoj hladnokrvnosti svjedoči da je jedan od osumnjičenih na poziv direktora istog dana išao u Banjsko polje tražiti djevojčicu, rekao je ranije Gašić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.