open-navfaktor-logo
search
Tokom pauze
Stiglo objašnjenje: Poznato zbog čega je isključen Slaviša Radović, defanzivac FK Sarajevo
14.04.2024. u 23:00
get url
text
FOTO: Anadolija
Fudbaleri Željezničara i Sarajeva večeras su na stadionu Grbavica odigrali 152. sarajevski derbi, u sklopu 26. kola Premijer lige BiH, koji je završen rezultatom 0:0.
Duel vječitih rivala obilježio je veliki broj žutih kartona (11) i tri crvena - dva za Željezničar i jedan za Sarajevo, koje je "podijelio" arbitar Ermin Sivac.
Amer Hiroš i Edin Cocalić (obojica Željezničar) su isključeni u prvom poluvremenu, a tokom pauze crveni karton je dobio i Slaviša radović (Sarajevo). Simon Rožman, trener Bordo tima, rekao je nakon derbija da ne zna šta se desilo na poluvremenu.
Objašnjenje je stiglo iz Fudbalskog saveza BiH.
- Radović Slaviša, tokom pauze: nesportsko ponašanje - udaranje igrača suparničke ekipe otvorenim dlanom u predio lica - objašnjeno je iz FSBiH.
Zbog skoro identičnog razloga isključen je i Hiroš (nesportsko ponašanje - udaranje otvorenim dlanom igrača suparničke ekipe u predio lica s namjerom), dok je Cocalić isključen zbog prekršaja (nedozvoljeno oštar start u situaciji izgledne napadačke igre za postizanje pogotka igrača suparničke ekipe).
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.