open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 26. kolo
Željo sa igračem manje spasio bod protiv Sarajeva, Muftić junak Plavih
Direktne crvene kartone u prvom poluvremenu dobili su Amer Hiroš i Edin Cocalić
Faktor
14.04.2024. u 21:59
get url
text
FOTO: Anadolija
Fudbaleri Željezničara i Sarajeva večeras su na Grbavici odigrali 152. vječiti derbi o kojem će se dugo pričati - 0:0. 
Sudija Ermin Sivac u prvom poluvremenu je pokazao dva direktna crvena kartona fudbalerima Željezničara (Amer Hiroš i Edin Cocalić), a na poluvremenu, u tunelu je isključio igrača Sarajeva (Slaviša Radović).
Prvu veliku priliku bilježimo u sedmoj minuti pred golom Sarajeva. Hiroš je centrirao, a Krpić glavom šutirao pored gola.
Odgovorilo je Sarajevo 11 minuta kasnije. Mustafić je prošao po lijevoj strani, povratnom uposlio Kyeremeha koji je šutirao iz prve, a lopta je otišla pored stative. Nedugo potom nova opasnost pred golom Želje. Julardžija je ubacio, Muftić bio nesiguran, no na sreću Želje niko od gostujućih igrača nije pratio akciju.
Željo je u 20. minuti ostao sa igračem manje. U duelu su bili Julardžija i Hiroš, a gostujući veznjak potezao je desetku Želje. Hiroš je burno reagovao i udario ga je u predjelu lica, te zasluženo dobio dirketan crveni karton.
IMG_20240414_200602
FOTO:
Didier Torche
1 od 10
left-arrowright-arrow
Gol Želje visio je u zraku i u 44. minuti. Topovski je šutirao Mustafić, a Muftić krajnjim naporom spašava svoj gol, a potom i iz popravnog hvata loptu.
U sudijskoj nadoknadi isključen je i Cocalić, stoper Željezničara, koji je srušio Kyeremeha kada je ovaj krenuo sam prema golu Muftića. I tu nije bio kraj, jer je u tunelu crveni karton dobio i Radović, defanzivac Sarajeva.
Bordo tim je sa igračem više imao posjed lopte, a već u prvom napadu zaprijetio je Mustafić koja slabo šutira iz dobre pozicije.
Veliku priliku Bordo tim imao je u 60. minuti. Nakon kornera šutirao je Buljubašić, ali je Cavnić uspio izblokirati njegov udarac i spasiti gol Plavih.
U 71. minuti Renan Oliveira uhvatio je volej nakon centaršuta Beganovića, ali je Muftić iz drugog pokušaja uspio ukrotiti loptu. 
Tri minute kasnije sa ivice kaznenog prostora, iskosa sa desne strane, pokušao je Duljević, ali Muftić je odbranio i to. Nedugo potom  Duljević je pokušao i glavom nakon kornera, ali je ovaj put  šutirao pored gola.
Željezničar je prvi šut u okvir gola upisao u 78. minuti kada je Iliev zaustavio pokušaj Amoaha. 
Muftić je Želju spasio i u 91. minuti kada je Mehmedović glavom gađao pod prečku, ali je golman Želje paradom loptu izbio u korner. 
Rezultati 26. kola
Tuzla City - Široki Brijeg 3:1
Borac - Sloga 1:0
Zvijezda 09 - GOŠK 1:2
Zrinjski - Velež 1:0
Igman - Posušje 1:1
Željezničar - Sarajevo 0:0
Standings provided by Sofascore
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.