open-navfaktor-logo
search
Izjave trenera
Klafurić: Previsok rezultat; Rožman: Sve fudbalske stvari išle su nam na ruku
AUTOR: Faktor
28.04.2024. u 22:56
get url
text
Dean Klafurić i Simon Rožman
Dean Klafurić i Simon Rožman
FOTO: Damir Hodžić
Dean Klafurić, trener Veleža, nakon poraza njegovog tima na Koševu od Sarajeva rezultatom 3:0 kazao je da je rezultat previsok.
- Sigurno je to rano vodstvo Sarajeva utjecalo na nastavak utakmice, usmjerilo je na njihov mlin. Nakon toga smo se vrtili, u drugom poluvremenu pokazali naš stil igre. Nismo stvorili puno šansi, koliko inače stvaramo. Imali smo stopostotne šanse kod 2:0, da se vratimo u život. Čestitam Sarajevu na pobjedi koja je visoka, ali da je previsoka, definitivno. Rezultat je previsok s obzirom na zbivanja na terenu - rekao je Klafurić za Arenu Sport.
Simon Rožman, strateg Sarajeva, čestitao je igračima, a žali što pobjeda nije proslavljena s navijačima koji su napustili tribinu u 30. minuti nezadovoljni odnosom MUP-a KS prema njima.
- Čestitke igračima. Današnja utakmica nam je jako puno značila. Bilo je lakše kad smo dali brzi gol. Sve fudbalske stvari su nam išle na ruku. Imali smo i odbranjeni penal. Imamo četiri utakmice do kraja i želimo se pokazati u najboljem svjetlu - poručio je Slovenac.
Sarajevo je četiri kola prije kraja sezone na plus četiri u odnosu na petoplasirano Posušje. Diše li se lakše?
- Možda malo. Želimo do kraja odigrati korektno, na maksimum. Moramo puno toga popraviti. Imamo četiri utakmice gdje bih želio da se opustimo u igri - rekao je Rožman.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.