open-navfaktor-logo
search
Odjeci derbija
Bruno Akrapović hvali Plave, Simon Rožman ne zna šta se desilo na poluvremenu
Faktor
14.04.2024. u 22:14
get url
text
FOTO: Didier Torche
Vječiti derbi, 152. po redu, odigran večeras na Grbavici završen je bez pobjednika i bez golova - 0:0.
Susret su obilježili crveni karton - tri. Sudija Ermin Sivac isključio je dvojicu igrača Željezeničara i jednog iz Sarajava.
Nakon utakmice zadovoljniji mogu biti Plavi. To se moglo zaključiti i po izjavama trrenera.
- Svaka čast mojim momcima. Odigrali smo sa devet igrača drugo poluvrijeme i pokrili smo toliko terena. Nije bilo kako smo željeli. Morali smo improvizirati, a kada improviziraš nije lako. Sa igračem manje smo imali neke šanse, preko Amoaha. Koncentracija je bila da ne primimo gol i svaka čast momcima - kazao je Bruno Akrapović, trener Željezničara, za Arena Sport, najavivši da ekipa ima želju i energiju da pokaže pravo lice na gostovanju kod Posušja u narednom kolu.
Simon Rožman, trener Sarajeva, nije mogao biti zadovoljan konačnih ishodom, posebno zbog činjenice da je njegov tim više od 70 minuta imao igrača više.
- Jedan lijep spektakl. Žao mi je što su padali kartoni. Šteta što nismo bili mirniji u završnici. Bilo je svega osim dobrog fudbala. Ne znam da li je bilo čiste igre 15, 20 minuta u drugom poluvremenu. Ne znam šta se dogodilo na poluvremenu. Spremali smo da igramo sa 11 igrača, a onda smo dobili informaciju da je Radović dobio crveni karton.
Imali smo dva zicera na kraju, ali je njihov golman odbranio. Šteta, jer bi nam ova pobjeda dala puš za dalje - rekao je Rožman za AS.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.