open-navfaktor-logo
search
Oglasio se Kordić
Mostarski gradonačelnik otkrio ko je izazvao incident nakon derbija Zrinjski - Velež, najavio sankcije
Faktor
13.04.2024. u 22:08
get url
text
FOTO: Fena
Mostarski gradonačelnik Mario Kordić oglasio se na svom Facebook profilu i komentarisao zbivanja tokom i nakon gradskog derbija između Zrinjskog i Veleža.
Čestitao je objema ekipa, a posebno pobjednicima, fudbalerima Zrinjskog, te se osvrnuo na incident koji je dogodio nakon utakmice kada su na teren utrčali Ultrasi.
Naglasio je kako je "incident izazvalo neodgovorno ponašanje jednoga od radnika zaštitarske službe".
- Čestitam ekipama na poštenom nadmetanju i fer igri. Pokazali ste kako se bori za svoj dres i na kraju utakmice boljem stisne ruka. Zrinjski je danas pobijedio pa njima posebne čestitke.
Doista igrači nam svima trebaju biti primjer, treba se pošteno takmičiti na svakom terenu, odigrati najbolje sto znaš i pošteno priznati kada je neko bolji.
Žalosno je kada pojedinci, nažalost i mi iz svijeta politike, koje su naši sugrađani birali da budu odgovorni i primjer ponašanja radimo protivno svim njihovim očekivanjima. Apelujem na sve da razmišljaju o svakoj izgovorenoj riječi, ponašanju i slanju poruka u javni prostor.
Nikada i nikome neće donijeti ništa dobro kada se jedan huliganski napad naziva herojskim činom, a drugi napadom na povratnike. Svi mi imamo odgovornost za ovu djecu i suživot. Budimo svi odgovorniji i pošteniji. Današnji incident izazvalo je neodgovorno ponašanje jednoga od radnika zaštitarske službe i na sreću sve se brzo smirilo. Očekujemo sankcionisanje takvih pojedinaca.
Neka nam sport bude primjer kako se poštenim radom i odricanjem ostvaruju veliki rezultati i grade vrijednosti - napisao je Kordić na svom Facebook profilu.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.