open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Velika pobjeda Igmana na Tušnju, Tuzla City pred ispadanjem
AUTOR: Faktor
29.04.2024. u 18:25
get url
text
Denković i Šukilović
Denković i Šukilović
Fudbaleri Igmana preokretom su srušili Tuzla City na stadionu Tušanj u direktnom okršaju u borbi za očuvanje premijerligaškog statusa.
Igman je slavio rezultatom 2:1, iako je poslije prvih 45 minuta imao gol zaostatka.
Tuzla City je poveo u 42. minuti. Kobiljar je dugo vukao loptu, dodao za Karjaševića u sredini, ovaj proigrao Osmića na desnoj strani koji je centrirao, a Pantelić glavom matirao čuvara mreže Igmana.
Početkom drugog dijela, u 49. minuti Denković je donio izjednačenje, a isti igrač je u 62. minuti izborio penal koji je u pogodak pretvorio Ramić.
Za Igman je ovo tek druga gostujuća pobjeda u ovoj takmičarskoj godini.
Vrijedi istaknuti da su gosti pred ovu utakmicu ostali bez trenera Edisa Mulalića i sportskog direktora Zajka Zebe, a utakmicu na Tušnju pripremio je i vodio "vojnik kluba" Adnan Elezović.
Tuzla City je ostao u opasnoj zoni. Četiri kola prije kraja sezone imaju 27 bodova i ozbiljan su kandidat da sa Zvijezdom 09 "kliznu" prema nižem rangu. Igman je na 10. mjestu sa četiri boda više od Tuzla Cityja, te sa 11 bodova više od Zvijezde 09.
U narednom kolu Tuzla City gostuje na Grbavici gdje će odmjeriti snage sa Željom, a Igman će u Ugljeviku igrati duel sa Zvijezdom 09.
Tablice omogućuje Sofascore
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.