open-navfaktor-logo
search
Ispituju se uzroci
Vježba desanta krenula po zlu: Zastavnik Vojske Srbije ispao iz helikoptera, tijelo u kanalu pronašli ronioci
Autor: Faktor
16.04.2024. u 15:05
get url
text
Ilustracija
Ilustracija
FOTO: Ig/buducnostsrbijeav
Zastavnik 72. brigade Vojske Srbije za specijalne operacije Mijodrag Tošković poginuo je jučer prilikom pada iz helikoptera u kanal Dunav - Tisa - Dunav, u vojnoj oblasti Orešac.
Ministarstvo odbrane Srbije saopćilo je da su Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije MUP-a jutros pronašli tijelo zastavnika Toškovića koji je prilikom jučerašnje redovne vježbe desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu.
Stariji vodnik Branko Vojvodić, koji je jučer teško povrijeđen, prevezen je na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu gdje je sinoć operisan. Nakon operacije nalazi se na intenzivnoj njezi.
Vojska Srbije formirala je stručne komisije za ispitivanje događaja, a koje imaju zadatak da sagledaju sve okolnosti i utvrde uzrok njegovog nastanka.
Na mjesto nesreće izašli su predstavnici Višeg javnog tužilaštva u Pančevu i ovlaštene službene osobe vojne policije.
Zastavnik Mijodrag Tošković rođen je 1980. godine na Cetinju. U profesionalnoj službi u Vojsci Srbije bio je od 2000. godine. Više puta je odlikovan i nagrađivan za rezultate u službi. Bio je oženjen i otac troje djece.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.