open-navfaktor-logo
search
Prvomajski praznici
U turističkim agencijama zadovoljno trljaju ruke: Prodani svi aranžmani za Andalusiju, Dubai, Istanbul, Hurghadu...
Sedam noći u Dubaiju iznosi 1.700 maraka (noćenje sa doručkom), dok u Andalusiji osam dana i sedam noći po osobi košta 1.600 KM i u cijenu su uračunati noćenje sa doručkom i večerom, kažu iz iz Relax toursa
AUTOR: A. S.
28.04.2024. u 07:56
get url
text
Većina turističkih agencija u Sarajevu ovih dana zadovoljno trlja ruke jer su svi aranžmani za predstojeće prvomajske praznike odavno rasprodani.
Iz turističke agencije Relax tours kažu kako je i ove godine najtraženija bila Hurghada u Egiptu, ali i Dubai, pa su za tu destinaciju otvorili i dva dodatna termina.
Rasprodana i krstarenja
- Već odavno bukirana je Andalusia u Španiji. Tu si i Sjeverni Kipar i Istanbul, a za one koji ipak žele nešto bliže, tu je Jadran u Hrvatskoj koji se uvijek traži i ranije bude bukiran. Moram kazati da smo sve odavno rasprodali - kaže agentica u Službi prodaje u Relax toursu.
Kada je riječ o cijenama, osam dana i sedam noći u Hurghadi, sa povratnom avionskom kartom, iznosi od 1.000 do 1.200 KM po osobi (all inclusive), dok je za četiri noći i pet dana u Istanbulu trebalo izdvojiti oko 900 KM po osobi (noćenje sa doručkom).
- Sedam noći u Dubaiju iznosi 1.700 maraka (noćenje sa doručkom), dok u Andalusiji osam dana i sedam noći po osobi košta 1.600 KM i u cijenu su uračunati noćenje sa doručkom i večerom - dodali su iz Relax toursa.
I u agenciji Sol Azur kazali su nam da su zatvorili kompletnu prodaju i za avio i za bus aranžmane, te za krstarenja.
- Ove godine za prvomajske praznike imali smo novitet, a to su krstarenja, konkretno MSC sa polaskom iz Genove. Raspon cijena je raznolik, jer je diktiraju kabina, broj osoba u njoj te brojne druge stvare. Međutim, prosjek je bio od 1.800 do 2.000 KM po osobi za sedam noćenja. Kada je riječ o avioaranžmanima, ponudili smo Istanbul, Dubai, Rim, Pariz i Madrid. Svi aranžmani su na bazi noćenja s doručkom, u kategorizaciji hotela od četiri do pet zvjezdica. Što se tiče cijena, za sedam noćenja u Rimu trebalo je izdvojiti oko 1.200 KM po osobi, u Dubaiju od 1.800 maraka pa dalje, u Istanbulu od 800 do 1.000 KM, dok je za putovanje u Madrid trebalo platiti 1.600 KM - pojasnila nam je Imelda Čengić iz Sektora za prodaju Turističke agencije Sol Azur.
Venecija, Budimpešta, Beč
Oni koji su se odlučili za prijevoz autobusima, ponuđena su putovanja za Veneciju, Budimpeštu i Beč.
- Cijene busaranžmana kretale su se od 280 do 400 KM za dva do tri noćenja - navela je Čengić.
Iz Putničke agencije City Travel kratko su nam kazali kako su sve aranžmane za prvomajske praznike prodali.
U turističkoj agenciji ARD travel također su kazali da su destinacije za 1. maj prodate, a u ponudi su, između ostalih, bili hoteli na Jadranu u susjednoj Hrvatskoj, koji su svi, kako nam rekoše u agenciji, popunjeni, ali i putovanje - Južna Toskana sa Rimom, gdje je cijena za tri noćenja iznosila 429 KM po osobi.
- Za putovanje na Azurnu obalu (tri noćenja) koštalo je 599 maraka po osobi, a dva noćenja sa doručkom i večerom u Gardalandu u Italiji oko 470 maraka. Dva polupansiona Brijuni u susjednoj Hrvatskoj iznosili su 349 KM za dva noćenja - pojasnili su u turističkoj agenciji ARD travel.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.