open-navfaktor-logo
search
Stavljanje mete na čelo
Konaković potpuno izgubio kontrolu: Brutalni napad na Avdu Avdića i tužioca koji istražuje kartel "Tito i Dino"
AUTOR: R. F.
08.05.2024. u 23:43
get url
text
Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjednik Naroda i pravde, danima se na društvenim mrežama obračunava sa novinarom Avdom Avdićem zbog njegovih istraživačkih tekstova o narkokartelu "Tito i Dino".
Večeras je Konaković otišao i korak dalje, pa je na društvenim mrežama objavio i gotovo šestominutni video, kojim je zgrozio bh. javnost.
U montiranom videu preko kojeg se obračunava s novinarom, ali i sa tužiocem Sanjinom Kulenovićem koji vodi istragu protiv narkokartela "Tito i Dino", Konaković pokušava dokazati da novinar Avdić obmanjuje javnost. 
Među prvim reakcijama su one korisnika društvene mreže X, među kojima su kolege novinari, analitičari, ali i drugi. 
Ovo Konakoviću nije prvi put da se obračunava sa Avdom Avdićem, a inače je poznat po svojim obračunima generalno sa medijima koji se usude da ga kritikuju. 
Konaković je također u svojim istupima napadao tužioca koji vodi istragu u ovom slučaju, zbog čega su reagirali i Udruženje tužilaca, kao i Visoko sudsko i tužilačko vijeće, te druge relevantne institucije.
Konaković na ovaj način targetira novinara Avdića, te mu na taj način ugrožava i ličnu sigurnost, dok tužioca optužuje da vodi istragu po napisima novinara Avde Avdića, zanemrajući pritom činjenicu da su u istragu ovog kartela uključene svjetske policijske agencije - Europol, FBI te DEA. 
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.