open-navfaktor-logo
search
Zastupnica Naše stranke
Ćudić: Napad na rad pravosudnih organa napad je na državu, postoje akteri u svim dijelovima BiH, koji to ne razumiju
AUTOR: Faktor
25.04.2024. u 17:26
get url
text
Sabina Ćudić
Sabina Ćudić
Povodom procesa koje vode policijski i pravosudni organi BiH, oglasila se državna zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić te istakla da je "svaki napad na rad provosudnih organa je napad na državu".
- Snažno podržavam rad policijskih i pravosudnih organa u istražnim i sudskim procesima te rasvjetljavanju krivičnih dijela. Želimo pružiti institucionalnu podršku na izgradnji i jačanju nezavisnog pravosuđa koje neće i ne smije biti pod pritiskom kako prošlih tako ni trenutnih pojedinaca ili skupina iz vlasti. Bh. pravosuđe se treba suvereno nositi sa najsloženijim slučajevima čiji akteri pripadaju svim društvenim sferama, od politike, do međunarodnih kriminalnih skupina - navela je Ćudić.
Jasno je da to mnogima smeta, dodala je, te navela da se to vidi po napadima na pravosuđe, bili oni otvoreni ili tek insinuacije.
- Svaka paušalna i vaninstitucionalna osuda i napad na rad pravosudnih organa napad je na državu i svako ko ima svijest o važnosti nezavisnog pravosuđa uzdržat će se od komentiranja procesa. Žao mi je što postoje akteri, evidentno u svim dijelovima BiH, koji to ne razumiju - zaključila je Ćudić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.