open-navfaktor-logo
search
Kompletirana lista
Kraj za Džeku i Krunića, ovo su svi učesnici polufinala Evropske i Konferencije lige
AUTOR: Autor: Faktor
18.04.2024. u 23:54
get url
text
Fudbaleri Olympiakosa nakon boljeg izvođenja penala bili su bolji od Fenerbahčea, čime su se plasirali u polufinale Konferencijske lige.
Fener je u revanšu bio bolji sa 1:0, ali je grčki tim zahvaljujući pobjedi u prvom meču od 3:2 izborio produžetke. U njima nije bilo promjene rezultata, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. 
Više sreće imali su fudbaleri grčkog tima koji su izborili polufinale.
Bh. reprezentativac Edin Džeko je utakmicu protiv Olympiakosa napustio u 74. minuti susreta, dok je Rade Krunić ušao u 106. minuti.
Fudbaleri Aston Ville prošli su u polufinale zahvaljujući boljem izvođenjem jedanaesteraca protiv Lillea. Francuski klub je u revanš-utakmici na domaćem terenu bio bolji 2:1, pa se s ukupnih 3:3 pristupilo izvođenju penala koje je bolje realizovao engleski tim.
U još jednom četvrtfinalnom duelu ovog takmičenja sastali su se Fiorentina i Viktorija Plzen. Duel je također otišao u produžetke, a na kraju je italijanski sastav slavio rezultatom 2:0 i izborio plasman među četiri najbolje ekipe.
Club Brugge je večeras nadigrao PAOK sa 2:0, te sa ukupnih 3:0 prošao dalje.
Kada je u pitanju Evropska liga, i tu smo gledali zanimljive mečeve.
Fudbaleri Atalante su poraženi od Liverpoola u revanš-susretu četvrtfinala rezultatom 1:0. Međutim, plasirali su se u polufinale ovog takmičenja zahvaljujući pobjedi u prvom meču sa 3:0.
Sead Kolašinac je u redovima italijanskog tima odigrao svih 90 minuta.
Roma je u italijanskom derbiju pobijedila Milan rezultatom 2:1 i tako se sa ukupnih 3:1 plasirala među četiri najbolja tima.
Bayer Leverkusen je u gostima remizirao sa West Hamom - 1:1.
Apotekari su tako sa ukupnih 3:1 prošli u polufinale. 
U duelu Marseillea i Benfice gledali smo penale. Francuski tim je vodio sa 1:0, međutim prvi duel je završen pobjedom Benfice, tako da se pristupilo "raspucavanju", a više uspjeha imao je Marseille.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.