open-navfaktor-logo
search
Zvijezda Manchester Cityja
Haaland postao lik u popularnoj videoigri
AUTOR: Faktor
30.04.2024. u 18:00
get url
text
 Erling Haaland, fudbaler Manchester Cityja, postao je lik u popularnoj mobilnoj videoigri "Clash of Clans", objavio je u utorak developer te igre Supercell.
Haalandov lik zove se "Kralj Barbara", preuzet više od dvije milijarde puta i prvi je u igri koji se temelji na stvarnoj osobi. Norvežanin, koji je i sam obožavatelj te igre, imao je 12 godina kada je prvi put objavljena.
Haaland je na svojim društvenim mrežama objavio trailer za igru koji prikazuje sebe u stvarnom životu kako se susreće s likovima iz igre prije nego što bude prebačen u svijet igre.
- Kad smo čuli da je Haaland obožavatelj naše igre i da želi biti partner s nama, bio je to stvarno scenarij iz snova - rekao je Stuart McGaw, generalni menadžer Clash of Clansa u saopćenju za javnost.
- Bilo je teško prešutjeti ovo, ali sam uzbuđen što konačno mogu govoriti o ovom epskom partnerstvu s Clash of Clans - rekao je Haaland.
- Veliki sam obožavatelj igre dugo vremena i znam sve o njoj, tako da je stvarno cool pojaviti se kao lik u igri - dodao je fudbaler Manchester Cityja.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.