open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
MUP KS o sinoćnjem incidentu kod SCC-a: Uhapšene tri osobe zbog nasilničkog ponašanja
Autor: Faktor
16.04.2024. u 11:03
get url
text
S mjesta događaja
S mjesta događaja
Službenici policije Kantona Sarajevo sinoć su uhapsili tri osobe zbog nasilničkog ponašanja i oštećenja tuđe stvari, u tuči koja se dogodila u ulici Vrbanja na području općine Centar, u blizini tržnog centra SCC u Sarajevu. 
- Dana 15. aprila u 21.15 sati, obaviještena je PU Centar da je u ulici Vrbanja došlo do narušavanja javnog reda i mira tučom između više osoba.
Izlaskom na teren policijski službenici su ustanovili da je grupa od više NN osoba, na izlazu iz podzemne garaže tržnog centra, zaustavila putničko motorno vozilo "fiat stilo" i podesnim predmetima oštetili predmetno vozilo, a potom fizički napali četiri osobe u vozilu - saopćili su iz MUP-a KS.
Dodaju kako su osobama inicijala A. V. i E. B. iz Sarajeva konstatovane lakše tjelesne povrede, dok je osoba inicijala B. V. odbila ljekarsku pomoć, a S. M. nije imao tjelesnih povreda.
- Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je događaj okvalifikovao kao krivična djela nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari.
Radeći na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela, policijski službenici su pronašli i uhapsili tri osobe, A. K., rođen 1999. godine u Sarajevu, A. T., rođen 1992. godine u Zagrebu i J. H., rođen 1991. godine u Sarajevu, svi nastanjeni u Sarajevu - navode iz MUP-a KS.
Osumnjičeni su, dodali su, predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.