open-navfaktor-logo
search
Vremenske neprilike
Za jednu noć BiH prešla iz ljeta u zimu: Na Vlašiću napadalo skoro 20 centimetara snijega
Autor: Faktor
17.04.2024. u 07:56
get url
text
Zimska idila na Vlašiću u aprilu
Zimska idila na Vlašiću u aprilu
U većem dijelu Bosne i Hercegovine od sinoć pada jaka kiša koja je tokom noći prešla u snijeg. Na planinama, kao što je Vlašić, palo je skoro dvadesetak centimetara snijega. Slab snijeg pada tokom jutra i u Sarajevu. Jači snijeg pada na Jahorini i Bjelašnici.
Zbog sniježnih padavina koje su tokom noći i jutra zahvatile pojedine dijelove Bosne i Hercegovine, na dionicama u višim predjelima ima snijega na kolovozu, a izdvajaju se putevi: Glamoč - Mlinište, Bugojno - Kupres - Šuica i Turbe - Banja Luka. Na putu Bugojno - Kupres trenutno ne mogu saobraćati teretna vozila. U nižim predjelima kolovoz je mokar i mjestimično zasniježen, saopćio je BIHAMK.
Temperature su u odnosu na jučer ujutro pale i za dvadesetak stepeni.
Snijeg u aprilu, šetači
FOTO:
Ajdin Cocalić
1 od 9
left-arrowright-arrow
 U Bosni će padati susnježica ili snijeg, a u nizinama će padati i kiša. U Hercegovini će većinom padati kiša, snijeg može padati na planinama. Djelimično smanjenje oblačnosti i prestanak padavina u poslijepodnevnim i večernjim satima.
Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 12 do 16°C.
U Sarajevu oblačno sa susnježicom ili kišom. Prestanak padavina poslijepodne. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6°C.  
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.