open-navfaktor-logo
search
Uvrede na Mostarskom sajmu
Vučić: Srbija ni na koji način nije odgovorna za genocid, vi u Sarajevu morate izmišljati; Dodik novinarku nazvao kravom
Autor: N1/Faktor
16.04.2024. u 20:04
get url
text
Milorad Dodik i Aleksandar Vučić na Sajmu privrede
Milorad Dodik i Aleksandar Vučić na Sajmu privrede
Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, i Milorad Dodik, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS, danas su dok su obilazili Sajam privrede u Mostaru dali izjave.
Vučić je na pitanje jedne od novinarki o genocidu u Srebrenici, da je u Hagu utvrđeno da je Srbija kriva što nije spriječila genocid Srebrenici i o Rezoluciji o Srebrenici koja je najavljena za sjednicu Generalne skupštine UN-a, odgovorio da izmišlja.
- Nije tačno, nemojte izmišljati. Utvrđeno je da Srbija ni na koji način nije odgovorna za genocid, tek toliko da imate u vidu. Nemojte obmanjivati narod kao što obmanjujete narod u Sarajevu da sam nosio snajper, da sam pucao u nekoga. Ma nemojte me prekidati - rekao je Vučić.
- Problem je u tom što stalno izmišljate, što se ne možete držati činjenica, što vi u Sarajevu morate nešto izmišljati - nastavio je.
Uključio se i Dodik tvrdnjom da je "više Srba ubijeno u Sarajevu za vrijeme opsade nego što ih je ubijeno u Srebrenici".
- U Srebrenici je svakako počinjen užasan zločin. Nije bio nikakav problem da netko dođe pokazati pijetet i žaljenje. Molim vas da ne izmišljate - dodao je Vučić.
Vučić i Dodik su nastavili potom šetnju sajmom, a snimljen je i razgovor u kojem je Dodik novinarku nazvao kravom.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.