open-navfaktor-logo
search
Zasjedala Skupština općine
Tabaković: Usvojena odluka o promjeni naziva ulica u Srebrenici je bezobrazluk srpskih stranaka, ovo je nasilna politika
Vratili smo se 28 godina u prošlost, kaže predsjednik srebreničke SDA i dodaje da su Bošnjaci napustili sjednicu
Autor: A. Dr.
15.04.2024. u 11:49
get url
text
Skupština općine Srebrenica je na današnjoj sjednici isključivo glasovima srpskih odbornika usvojila odluku o promjeni naziva ulica i naseljenih mjesta u ovooj lokalnoj zajednici. 
Tako će prema ovoj odluci Srebrenica imati ulicu "Republika Srpska", bivša "Maršala Tita". Pored toga, tu je novi naziv Trg Republike Srpske za dosadašnji "Trg Mihajla Bjelakovića", zatim novi naziv "Park majora Koste Todorovića" za dosadašnji naziv "Gradski park Srebrenica"...
- Došlo je do loše odluke. Bošnjaci su iznijeli svoj stav na sjednici po ovom pitanju i napustili smo sjednicu. Radi se o bezobrazluku srpskih političkih stranaka, SNSD-a i SDS-a, koji ovim podižu međunacionalne tenzije.
U pitanju je nasilna politika srpskih stranaka koji za osam godina vladavine nemaju šta ponuditi građanima. Ovo će uz sve probleme značiti i nepotrebne troškove za građane koji će mijenjati lične dokumente, sjedišta firmi... - kaže za Faktor Alija Tabaković, predsjednik Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Srebrenica.
Ističe kako je ovo posljedica i loše politike Salke Tursunovića, predsjednika Skupštine Srebrenice.
- Iako on nije bio na sjednici, svojim političkim djelovanjem doveo da se sve ovo desi. Od danas ćemo plaćati ceh njegovih loših odluka i predstavljanja Bošnjaka. Mora se znati da su Tursunovića izabrali Srbi.  Vratili smo se 28 godina u prošlost. I tako smo u situaciji da o sudbini Srebrenice i Bošnjaka odlučuju ljudi poput Momčila Cvjetinovića i Miloša Milovanovića koji su u vrijeme genocida bili u vojnim i političkim strukturama Srebrenice - istakao je Tabaković. 
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.