open-navfaktor-logo
search
Nadležni prebacuju odgovornost
Dio naselja Nova Otoka u Sarajevu više od tri sedmice bez javne rasvjete, stanari zabrinuti za sigurnost
Faktor
17.04.2024. u 10:52
get url
text
Nova Otoka u Sarajevu
Nova Otoka u Sarajevu
FOTO: Screenshot/Nova Otoka
Stanovnici naselja Nova Otoka u Sarajevu obratili su se redakciji portala Faktor kako bi ukazali na problem u ulici Mehmeda Alagića u tom naselju.
Kako navode, prošlo je više od tri sedmice kako je jedan dio naselja u totalnom mraku.
- Javna rasvjeta je van funkcije i to onaj dio parking prostora i dječijeg igrališta. Područje u krugu od 100 metara u totalnom je mraku. Stanovnici, vlasnici ugostiteljskih objekata, predstavnici stanara upućivali su pozive međutim bez reakcije. Mnogi su izgubljeni i u samoj nadležnosti tako da su samo najuporniji mogli prijaviti problem - navode stanari i pojašnjavaju:
- Kada nazovete Ministarstvo komunalne privrede, oni vam kažu nazovite KJKP Park, nakon toga poziva iz KJKP Park kažu nazovite centar za nadzor. Pozovete centar za nadzor, na lokalima se niko ne javlja. Uradite sve ponovo i shvatite da ste izgubili dva dana.
Ističu da je kretanje svih stanara u ovom području u najmanju ruku ugroženo.
- Ono što posebno brine jeste da je parking prostor u totalnom mraku što na kompletnu sigurnosnu situaciju vlasnicima automobila daje dodatne muke u vidu eventualnih krađa i razbojništava. O korištenju i posjeti dječijeg igrališta besmisleno je pisati. Očigledno je potrebna vanredna situacija da bi došlo do sanacije. U ovom slučaju to je krađa, razbojništvo - zaključuju stanari.
Kakva je situacija noću u dijelu ovog naselja pogledajte ovdje.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.