open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Sloga bez najboljeg igrača protiv Borca, Tuzla Cityju pobjeda imperativ
Autor: Faktor
12.04.2024. u 08:08
get url
text
Danas kreće 26. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu, a "rundu" će otvoriti Tuzla City i Široki Brijeg, koji se na Tušnju sastaju od 15:30 sati.
U najavi meča u Tuzli, trener Širokobriježana Dino Skender osvrnuo se na prethodni duel protiv GOŠK-a, u kojem je njegova ekipa ispustila prednost od dva gola (2:2).
Nesretno smo ostali bez dva boda. Međutim, moramo brzo da se resetujemo, imamo zgusnut raspored. Okrenuti smo prema sljedećem protivniku i onome što nas očekuje na Tušnju gdje ćemo pokušati da nadoknadimo izgubljene bodove - rekao je Skender dodavši:
- Tuzla City je neugodna ekipa, kvalitetna, maksimalno ih respektujemo. Znamo da neće biti nimalo lako igrati na Tušnju, međutim od svojih igrača u svakoj utakmici želim da izvučem što više. I oni su razočarani ispuštenom pobjedom protiv GOŠK-a i uvjeren sam da će učiniti sve da se iskupimo i osvojimo tri boda - kazao je Skender.
- Nama nijedan drugi rezultat osim pobjede ne igra. Trenirali smo ovu nedjelju dobro. Poslije utakmice u Posušju gdje smo uspjeli da uzmemo bod situacija u ekipi je dobra. Naravno, kako koje kolo ide tako dolaze i kartoni, povrede. Međutim, ko izađe na teren mora dati više od svojih mogućnosti da bi pobijedili. Jer jedino nas pobjeda ostavlja u trci za opstanak u ligi. Toliko. Hadžić Irfan i Kobiljar nisu u sastavu zbog kartona. Jedino što je dobro, vraća nam se Huso Karjašević poslije bolesti. Ne znam koliko ćemo ga koristiti, ali bit će u rosteru - rekao je Saša Krsmanović, trener Tuzla Cityja.
"Svaka sljedeća utakmica je kao finale", jasna je poruka koja stiže iz tabora Fudbalskog kluba Borac novog ispita u Premijer ligi.
Lider na tabeli dočekuje Slogu iz Doboja od 20:30 sati.
- Imamo izuzetno organizovan tim koji se bori i za Evropu. Neće biti lako, ali nakon remija u Mostaru idemo na tri boda, kao i do sada. Cilj je titula. Moramo ući u utakmicu kao da je finale i učiniti sve da pobijedimo - rekao je Marko Milošević, golman Borca.
Tim Vlade Jagodića ima dva uzastopna poraza u Premijer ligi.
- Igramo utakmicu protiv lidera na tabeli, protiv Borca koji je dominantan na domaćem teren i jedini poraz doživio je od Zrinjskog. U sljedećih 10 dana igramo jednu utakmicu protiv Borca i dvije protiv Zrinjskog, to je za nas veliki napor i veliki izazov.
Pričati o Borcu, trebalo bi mnogo vremena da istaknem sve dobre stvari. I Borac je malo u problemu jer su u posljednja dva kola osvojili jedan bod u prvenstvu i Zrinjski je smanjio zaostatak. Mislio sam da je to već gotovo, ali u fudbalu nikad nije gotovo. Smanjila se razlika na sedam bodova i Borac ima imperativ pobjede - rekao je trener Sloge Vlado Jagodić.
On u narednih par mjeseci ne može da računa na najboljeg strijelca Dejana Vidića, koji je u međuvremenu operisan poslije povrede ključne kosti.
Zanimljivo, Vidić je ove sezone odigrao 23 meča u Premijer ligi i postigao 16 pogodaka.. Jedina dva susreta koja je propustio bila su upravo protiv Borca.
Krajem augusta prošle godine Sloga je tada poražena od Banjalučana sa 5:0, a ovaj napadač je tada meč odgledao sa klupe. Početkom decembra u novom duelu ova dva tima (pobjeda Borca 4:0) Vidić nije bio u rosteru.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.