open-navfaktor-logo
search
Trener Sloge
Jagodić: Sa svakim se može igrati pa i sa Borcem u Banjoj Luci
Faktor
11.04.2024. u 14:18
get url
text
Vlado Jagodić, trener Sloge, najavio je gostovanje Dobojlija u Banjoj Luci.
- Sutra igramo utakmicu protiv lidera na tabeli, protiv Borca koji je dominantan na domaćem teren i jedini poraz doživio je od Zrinjskog. U sljedećih 10 dana igramo jednu utakmicu protiv Borca i dvije protiv Zrinjskog, to je za nas veliki napor i veliki izazov. Pričati o Borcu, trebalo bi mnogo vremena da istaknem sve dobre stvari. I Borac je malo u problemu jer su u posljednja dva kola osvojili jedan bod u prvenstvu i Zrinjski je smanjio zaostatak. Mislio sam da je to već gotovo, ali u fudbalu nikad nije gotovo. Smanjila se razlika na sedam bodova i Borac ima imperativ pobjede - rekao je Jagodić.
On u narednih par mjeseci ne može da računa na najboljeg strijelca Dejana Vidića, koji je u međuvremenu operisan poslije povrede ključne kosti.
- Nemamo Dejana Vidića i Zorana Karaća, imamo i grupu igrača koji su igrali svih 90 minuta jučer, a imamo i grupu igrača koji su slavili praznik i nisu bili aktivni jučer. Pokušat ćemo da odigramo kvalitetnu utakmicu. Igrati na Gradskom stadionu, pretpostavljam da će biti dobra posjeta, to je izazov za moju ekipu. Ne treba zaboraviti da smo dva poraza zabilježili na posljednje dvije utakmice. Mnogo nas boli to što se dešavalo na dvije utakmice protiv Željezničara i ovo je možda idealna prilika da se dobrom igrom vratimo u onaj pozitivan film jer moramo već u srijedu biti na najvišem nivou u revanšu polufinala Kupa BIH protiv Zrinjskog u Mostaru.
- Očekujem od igrača da odigraju kako smo se dogovorili i da svako da svoj maksimum, a vidjet ćemo za šta će na kraju to biti dovoljno. Sa svakim se može igrati, može se i sa Borcem u Banjoj Luci igrati, a mi u ovom trenutku u zgusnutom rasporedu moramo raspoređivati snage kako bismo sve isparirali, ali to je ono što smo željeli. Mi smo u konceptu rada željeli da dugo trajemo u sva tri takmičenja i da vidimo kako nam reaguje ekipa. U ove tri utakmice, to je veliki izazov da vidimo kako će igrači to podnijeti - rekao je trener Sloge.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.