open-navfaktor-logo
search
Derbi na Tušnju
Slobodini Zmajići pred Vels i Želju: Nismo u situaciji da nekome prijetimo
Podrška navijača nam je potrebna. Pozivam ih da se odazovu u što većem broju i pruže nam podršku koja nam je neophodna u ovom trenutku, kazao je Beganović
08.11.2019. u 11:04
get url
text

Fudbaleri Slobode sutra će u 16. kolu BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine na Tušnju ugostiti sarajevski Željezničar.

Duel starih rivala uvijek je bio praznik fudbala, bez obzira na to da li se igrao na Grbavici ili Tušnju.

Amar Beganović i Saša Maksimović, mladi reprezentativci BiH, koji su dobili poziv selektora Vinka Marinovića za kvalifkacioni duel protiv Velsa, govorili su o sutrašnjem meču protiv Plavih, ali i izazovima koji ih očekuju u državnom dresu.

- Poziv u reprezentaciju je čast i privilegija. Meni predstavlja nagradu za dosadašnji rad. Očekuje nas teška utakmica u Velsu, gdje želimo da ostvarimo pozitivan rezultat i da ostanemo u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo.

Što se tiče utakmice protiv Željezničara, koji igra odlično ove sezone, nismo u situaciji da prijetimo nekome, ali igramo na domaćem terenu i želimo da nastavimo sa pozitivnim rezultatima. Podrška navijača nam je potrebna. Pozivam ih da se odazovu u što većem broju i pruže nam podršku koja nam je neophodna u ovom trenutku - kazao je Beganović.

Maksmimović se oporavio od povrede i željan je igre.

- Povreda je sada iza mene, hvala Bogu oporavak je protekao dobro i sada se polako vraćam u ritam. Sretan sam što sam dobio poziv, čast je predstavljati svoju zemlju. Cilj mi je da dobrim igrama opravdam povjerenje koje mi je selektor ukazao novim pozivom.

Sigurno je kako nas čeka teška utakmica. Znamo da je Željo kvalitetna ekipa što oslikava njihov plasman na tabeli, ali ako budemo na potrebnom nivou, nadam se da možemo do povoljnog rezultata - naglasio je Maksimović.

Utakmica Sloboda - Željezničar igra se u subotu od 16.30 sati. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.