open-navfaktor-logo
search
Saopćenje Fukara
Navijači Slobode razočarani pred meč sezone: Sramotan potez rivala iz Olova
Autor: Faktor
09.04.2024. u 15:49
get url
text
Fudbalska javnost u Bosni i Hercegovine, naročito ona naklonjena drugoligaškom fudbalu, s nestrpljenjem čeka nedjeljni derbi 21. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine koji na stadionu Danac u Olovu igraju Stupčanica i Sloboda.
Mnogi su duel već okarakterizirali kao derbi sezone. Sloboda u Olovo dolazi kao prvoplasirani tim na tabeli i ima četiri boda više od Stupčanice.
Tim povodom oglasili su se najvatreniji navijači Slobode, popularne Fukare.
Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.
- Danas smo dobili depešu od NK Stupčanica Olovo u kojoj nam je saopćeno da je našim navijačima obezbjeđeno 70 ulaznica za, po mnogima, utakmicu sezone, utakmicu dva direktna konkurenta za ulazak u Premijer ligu BiH.
Kao navijačka skupina, nikada se nismo žalili na organizacije gostujućih utakmica, ali u ovoj situaciji želimo da ukažemo na sramotan potez rivala iz Olova.
Naime, zadnji put kada se Sloboda borila za ulazak u viši rang, ni na jednom stadionu nije bio ograničen broj ulaznica našim navijačima, a tako i simpatizerima koji nisu članovi navijačke grupe Fukare Tuzla. Da li čelnici kolektiva iz Olova na ovaj način pokušavaju sabotirati dolazak velikog broja tuzlaka na stadion? Da li je ovo u duhu fer playa i sporta ?
U prvoj utakmici sezone NK Stupčanici i njenim simpatizerima nije bilo uskraćeno niti ograničeno brojem gostovanje u Tuzli. Na utakmici koja je protekla bez ijednog incidenta gdje su dočekani i ispraćeni kao prijatelji.
Ne želimo da dižemo tenzije, svjesni smo kapaciteta stadiona u Olovu, ali isto tako smo svjesni da (ne)postoji montažna tribina kapaciteta 600 mjesta !?! Iz kojeg razloga se ne može ustupiti nama taj dio stadiona ostaje nepoznanica.
Ovim putem pozivamo sve navijače, članove, simpatizere i ljubitelje jedine nam Svetinje da se u nedjelju odazovu pozivu i upute prema Olovu. Naći ćemo načina, pa ako to bude morala biti cesta, brdo, šuma, da bodrimo naš klub u borbi za prvo mjesto.
Prijave u UG su još uvijek u toku, broj mjesta je ograničen na 70, ali nemojte se obeshrabriti, jer idemo svi kao jedan - poručile su Fukare.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.