open-navfaktor-logo
search
Prva liga BiH
Zvijezda namučila Slobodu: Tušanj slavi Komazeca
Autor: Faktor
07.04.2024. u 21:51
get url
text
Fudbaleri Slobode večeras su na Tušnju, teže nego se očekivalo, u sklopu 20. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine savladali gradačačku Zvijezdu.
Crveno-crni su trijumfovali rezultatom 1:0, a Tušanj slavi Nikolu Komazeca. Iskusni napadač ušao je s klupe u drugom poluvremenu, a u 82. minuti riješio pitanje pobjednika. Komazec je pogodio glavom nakon ubačaja Delića iz kornera.
Podsjetimo da je Komazec bio Nalićem džoker i u prethodnom kolu u Srebreniku kada je Slobodi donio bod protiv Gradine pogotkom u 99. minuti.
Sloboda je protiv Zvijezde bila u jednom od svojih najslabijih domaćih izdanja u ovoj sezoni. Crveno-crni nisu imali rješenje, patili su se na travnjaku, gosti su često bili opasni iz kontranapada, a zvižduci s tribina upućeni fudbalerima Slobode u nekoliko navrata dovoljno govore kako su domaći izgledali.
Ipak, na kraju, igru briši, bodove piši, jer najvažnije za Slobodu u ovom momentu je da derbi sezone protiv Stupčanice narednog vikenda dočekuje sa plus četiri u odnosu na tim iz Olova.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.