open-navfaktor-logo
search
Nakon derbija
MUP HNK o divljanju navijača Zrinjskog u Mostaru: Oštećeno 16 policijskih vozila
Fena/Faktor
14.04.2024. u 11:29
get url
text
Policija je jučer imala pune ruke posla
Policija je jučer imala pune ruke posla
FOTO: Bljesak.info
U neredima koji su se dogodili u subotu, nakon završetka utakmice Zrinjski - Velež, oštećeno je 16 policijskih vozila, te jedno vozilo nepoznatog vlasnika.
Kako su rekli Feni iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), po završetku utakmice došlo je do narušavanja javnog red i mira, koja je nakon intervencije policije brzo stavljeno pod kontrolu.
Epilog sukoba navijača Zrinjskog i policije je 16 oštećenih službenih vozila.
Neredi su se dogodili nakon utakmice, kada su navijači Zrinjskog utrčali na teren i krenuli prema svlačionicama u čemu ih je spriječila specijalna policija.
Mediji su sinoć javili da je jedna osoba je povrijeđena na stadionu Pod Bijelim brijegom, a da je demoliran i štand s kokicama Udruženja za Down sindrom Mostar, što je za svaku osudu.
O incidentu se oglasila i zaštitarska firma Delta Security, čiji su radnici osiguravali utakmicu, a koja je preuzela odgovornost za incidente, te je protiv jednog svog radnika pokrenula disciplinski postupak (navodno snimao Ultrase zbog čega su počeli divljati).
- Povodom incidenta nakon završene utakmice između HŠK Zrinjski i FK Velež došlo je do neodgovornog , neprimjerenog ponašanja jednog našeg zaštitara zbog čega želimo uputiti izvinjenje cijeloj sportskoj porodici našeg HŠK Zrinjskog, a posebno navijačkoj grupi Ultrasi s kojima imamo uspješnu višegodišnju saradnju - piše, između ostalog, u objavi Delta Securityja.
O neredima na stadionu Pod Bijelim brijegom raspravljat će i Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. S obzirom na to da je Zrinjski bio pod šestomjesečnom uvjetnom kaznom (zbog incidenata od 13. novembra 2023. na derbiju u Vrapčićima) očekuju se žestoke kazne, a nije isključeno da aktuelnom prvaku BiH budu oduzeti i bodovi, što je propisano Disciplinskim pravilnikom FSBiH (Član 62).
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.