open-navfaktor-logo
search
Prvotimac Želje
Marin Galić "kupio" navijače Želje: Skinuo parolu kojom su Horde zla "ispratile" Plave u drugu ligu
Faktor
15.04.2024. u 10:08
get url
text
Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove sinoć na Grbavici odigravši bez golova u derbi susretu 26. kola PLBiH i 152. vječitom derbiju najvećih bh. rivala.
Susret su obilježila tri crvena kartona, a na kraju bodom mogu biti zadovoljniji domaći igrači koji su više od 70 minuta imali igrača manje.
Navijači oba tima bili su u elementu, bodrili su svoje timove, a iskoristili su priliku da "bocnu" jedni druge. Horde zla su podigle nekoliko parola upućenih Manijacima, a jednu su ostavili i prilikom napuštanja Grbavice, a na kojoj je pisalo:
- Nek' vas se plaši Seria B.
No parola se nije dugo zadržala. Marin Galić, prvotimac Željezničara, popeo se na ogradu i pokidao papir na kojem su Horde zla "ispratile" Plave u drugu ligu. Galić je ovim potezom "kupio" navijače tima sa Grbavice, a sa istične tribine nagrađen je aplauzom uz skandiranje:
- On je lud, on je jak, on je Željin Manijak.
Treba naglasiti kako je ova parola vezana za navijače Zemuna Taurunum Boyse, koji su na jednoj utakmici podigli natpis "Neka nas se plaši Serija B". Horde zla su na taj način aludirali da su na prošlom derbiju na Grbavici bili navijači Zemuna, te fanovi Radničkog iz Kragujevca. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.