open-navfaktor-logo
search
Online jer u SAD ne može...
Crnolistašica Cvijanović obratit će se danas u Vijeću sigurnosti UN-a s ciljem osporavanja Rezolucije o Srebrenici
SNSD-ovka Cvijanović je na američkoj crnoj listi, pa joj stoga ne preostaje ništa drugo nego da se obrati putem videoveze jer ne može stupiti na tlo Sjedinjenih Američkih Država, mada su iz njenog kabineta ranije saopćili da nije ni zatražila vizu
AUTOR: Faktor
30.04.2024. u 08:14
get url
text
Željka Cvijanović, članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine, danas će se putem videolinka obratiti na sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija (UN). Sjednica je zakazana na zahtjev Rusije, a glavna tema je situacija u BiH.
Cvijanović ima namjeru, kako su ranije prenijeli mediji, "objasniti kako to Bošnjaci rezolucijom o Srebrenici krše Ustav i zakone BiH".
SNSD-ovka Cvijanović je na američkoj crnoj listi, pa joj stoga ne preostaje ništa drugo nego da se obrati putem videoveze jer ne može stupiti na tlo Sjedinjenih Američkih Država, mada su iz njenog kabineta ranije saopćili da nije ni zatražila vizu, jer je kratko vrijeme za dobijanje vize. 
Sjednica će biti održana u 16 sati po lokalnom vremenu.
Predsjednica Udruženja "Majke Srebrenice" Munira Subašić pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija u New Yorku pozvala je jučer na usvajanje Rezolucije o Srebrenici. Ona je potresnim govorom ukazala kako je Vojska RS-a za osam dana pobila više od 10.000 osoba, te da je i sama u genocidu u Srebrenici izgubila 22 člana uže familije, među kojima su mlađi sin i suprug.
Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić također se obratio pred Generalnom skupštinom UN-a u New Yorku, tačnije na panel diskusiji jučer, te govorio o genocidu u Srebrenici, a sve u vezi sa razmatranjem Rezolucije o Srebrenici.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.