open-navfaktor-logo
search
Dejan Iliev
Golman Sarajeva izašao pred novinare: Idemo na pobjedu u svakoj utakmici
Dejan Iliev, golman iz Sjeverne Makedonije, protekle nedjelje debitovao je u dresu FK Sarajevo.
15.02.2024. u 11:36
get url
text

U osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine u penal seriji odbranio je dva jedanaesterca igračima Slobode i tako odveo Bordo tim u četvrtfinale najmasovnijeg takmičenja u našoj zemlji.

No, vremena za slavlje nema, jer već u nedjelju na Koševu će gostovati Široki Brijeg. Iliev je na "Open media dan" izašao pred novinare i govorio i nedjeljnom meču.

- Naša su očekivanja uvijek velika. Idemo da pobijedimo svaku utakmicu. Svaka utakmica ima svoju težinu. Dobro je da smo prošli u Kupu BiH, imamo jako pozitivnu atmosferu u klubu, među igračima, u stručnom štabu i što se tiče utakmice u nedjelju idemo na pobjedu - rekao je Iliev, dodavši:

- Znamo kakva su očekivanja za Sarajevo. Idemo utakmicu po utakmicu, davat ćemo sve od nas na svakom meču i vidjet ćemo kakav će biti rezultat na kraju sezone.

Naravno, očekivanja su da osvojimo titule i da igramo Evropu - naglasio je čuvar mreže iz Sjeverne Makedonije.

Zadovoljan je prijemom u FK Sarajevo, vidio je grad, a posebno se zahvalio navijačima koji su ga podržali nakon meča u Tuzli.

- Hvala na podršci, hvala što su uz nas. Davat ćemo sve od sebe da navijači budu sretni, jer su oni naš 12. igrač. Veliki pozdrav za njih i nadam se da ćemo se zajedno radovati - naglasio je Iliev.

Nedjeljni meč Sarajevo - Široki Brijeg igra se od 13 sati uz direktan prijenos na Arena Sport TV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.