open-navfaktor-logo
search
Posebno iznenađenje
Džeko, Dedić, Tahirović i ostali Zmajevi obradovali više od 130 mališana u BiH za Bajram
N1
14.04.2024. u 13:59
get url
text
U Zenici je u subotu više od 130 mališana imalo priliku prisustvovati posebnoj bajramskoj zabavi u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Zenica i neformalne grupe žena koje su željele djeci prirediti lijepo iskustvo druženja.
Na samom početku, prisutnima se prigodnim obraćanjem obratio glavni imam Šumedin ef. Kobilica, poželjevši im svima sve najbolje i najljepše za bajramske blagdane, piše N1. Glavni imam je iskazao radost zbog ovog događaja za djecu te naglasio značaj ulaganja u buduće generacije.
Koncept zabave uključivao je edukativno-zabavni sadržaj. Ono što je djeci izmamilo posebne osmijehe i izazvalo val oduševljenja i sreće bila su video javljanja mnogih poznatih ličnosti poput bh. interpretatora ilahija i kasida, Šejme Mehić i Ibrahima Bilčevića, te poznatih bh. fudbalera s adresama iz cijelog svijeta.
Među njima su se istakli Edin Džeko, Amar Dedić, Denis Hadžikadunić, Jusuf Gazibegović, Haris Tabaković, Haris Hajradinović, Benjamin Tahirović, Tarik Muharemović i Senijad Ibričić, navodi N1. Za djecu su organizatori pripremili paketiće, te mnoštvo drugih prigodnih poklona. Svi paketići su sadržavali isključivo domaće proizvode i slatkiše brendova koji su podržali projekt. Na obostrano zadovoljstvo, zabava je protekla u najljepšem raspoloženju, a djeca i roditelji su kući ponijeli najljepše bajramske uspomene, kojih će, kako organizatori najavljuju, biti još mnogo u budućnosti.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.