open-navfaktor-logo
search
Zmajići izgubili od Slovenije
Tri dana - četiri reprezentacije, četiri poraza: Kuda ide bh. fudbal?
Autor: Faktor
22.03.2024. u 19:57
get url
text
Četiri reprezentacije. Četiri utakmice. Četiri poraza... Ovo je učinak fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine u posljednja tri dana.
Kadetska reprezentacija koju s klupe vodi Admir Raščić potopljena je od Poljske (1:4) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a "nešto bolje" su prošli junori koji su u borbi za EURO izgubili od Izraela (0:2).
Zmajevi su sinoć na Bilinom polju poraženi od Ukrajine u baražu za Evropsko prvenstvo 2024. godine (1:2), a "poker asova" kompletirala je mlada reprezentacije koja je večeras u sklopu kvalifikacija za EP izgubila na gostovanju kod Slovenije (0:3). A na kraju smo dobro i prošli...
Slovenci su poveli u 30. minuti nakon greške našeg kapitena Muharemovića koji je izgubio čistu loptu, a Cipot je pogodio za 1:0.
Sedam minuta kasnije na ubacivanje iz kornera Šušić je zaplivao u prazno,a Zeljković pogodio za 2:0. Minut prije kraja Šešlar je promašio penal, a gotovo kompletno drugo poluvremene Zmajići su imali igrača manje, jer je u 49. minuti Muharemović dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.
U 92. minuti konačnih 3:0 postavio je Pišek.
Standings provided by Sofascore
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.