open-navfaktor-logo
search
Okupili se mladi Zmajevi
Janković: Suočavamo se sa odsustvom nekih igrača koji su se pridružili drugim reprezentacijama, ali...
Faktor
18.03.2024. u 18:35
get url
text
FOTO: FSBiH
U Trening-centru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici,  okupila se U-21 reprezentacija BiH i počela pripreme za nadolazeći susret sa selekcijom Slovenije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Selektor Igor Janković očekuje da ekipa prikaže dobru igru u predstojećoj utakmici:
- Motivacija da pobijedimo proizlazi iz nošenja reprezentativnog dresa. Naš trijumf na Kipru označio je naš povratak u borbu za plasman na veliko takmičenje. Idemo naprijed korak po korak, svjesni rizika koji su pred nama. Iako se suočavamo sa izazovima u sastavu zbog povreda i odsustva nekih igrača koji su se pridružili drugim reprezentacijama, to nas ne obeshrabruje. Naprotiv, daje nam dodatnu snagu i motivaciju da pružimo izvanredan nastup. Danas ćemo saznati detalje o stanju naših reprezentativaca nakon što dobijemo medicinske nalaze i obavimo dodatne preglede - rekao je Janković, pa dodao:
- Temeljno smo analizirali našeg protivnika, sa kojim smo odigrali dvije utakmice u prethodnih godinu i po dana. Dobro poznajemo njihov stil igre, i teško da možemo jedni druge nečim iznenaditi. Važno je da ostanemo fokusirani tokom cijelog meča i da ispoštujemo strategije koje ćemo razraditi ove sedmice. Slovenija predstavlja izbalansiranu ekipu koja ima kvalitetnog selektora, koji je i moj prijatelj, te brojne igrače koji su aktivni u inostranim klubovima i imaju dobru minutažu.
Svi dijelovi njihovog tima pokazuju kvalitetu, što se odražava kroz rezultate na reprezentativnom nivou, ali isto tako su ranjivi kao i svaki drugi tim. Naš fokus je isključivo na nama samima, potrudit ćemo se da odigramo izuzetno kvalitetnu utakmicu, jer pozitivan rezultat vraća nas u igru za plasman na Evropsko prvenstvo - kazao je selektor mladih Zmajeva.
Utakmica je na programu 22. marta u 18 sati na stadionu "Fazanerija" u Murskoj Soboti.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.