open-navfaktor-logo
search
Stoper za budućnost
Zmajići prekinuli crni niz, Nermin Mujkić dokaz kako se rad isplati
Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine prekinula je crni niz od četiri uzastopna poraza.
18.11.2023. u 17:54
get url
text

VEZANI TEKST - Mladi Zmajevi oduševili potezom nakon pobjede na Kipru

Zmajići su nakon poraza od Turske (1:4), Slovenije (1:2), Austrije (0:2) i Francuske (1:2), sinoć savladali Kipar u 4. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Izabranici trenera Igora Jankovića slavili su nakon preokreta, a strijelci su bili Enver Kulašin i Franko Sabljić. Zanimljivo, napadač Zrinjskog strijelac drugog gola, u drugom poluvremenu zamijenio je upravo Kulašina, koji je bio jedan od boljih pojadanaca u našem timu.

Uz njega, dobru partiju je pružio i Petar Sučić, ali epitet junaka našeg tima može ponijeti Nermin Mujkić.

Mladi stoper tuzlaske Slobode debitoavo je u dresu mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine i odigrao utakmicu kao da u nogama ima trocifren broj mečeva za državni tim. Mujkić je bio najmlađi starter, a uz to jedini koji dolazi iz drugog ranga takmičenja.

Neizostavan je član tuzlanske Slobode, koja je danas pobjedom protiv Simm Baua osvojila jesenju titulu u Prvoj ligi Federacije BiH. Devetnaestogodišnji stoper je nagrađen za sjajne i konstantne igre u dresu tuzlanskog tima, a ujedno je i dokaz da se rad i trud višestruko isplate.

Ukoliko nastavi u ovom ritmu teško je očekivati da će ga Sloboda uspjeti zadržati ove zime ili na ljeto. Ono što je dobro za bh. fudbal je to da bi naš nacionalni tip profitirao, jer ćemo dobiti stopera za duže staze. Koji će u budućnosti uz Anela Ahmedhodžića i Dennisa Hadžikadunića činite neprobojni bedem pred golom Zmajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.