open-navfaktor-logo
search
Seminar na Ilidži
Delegati PLBiH: Vidjeli greške, slušali predavanja i položili test iz poznavanja propisa
Danas je na Ilidži održan seminar za delegate Premijer lige Bosne i Hercegovine koji je prigodnim govorom otvorio generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH Adnan Džemidžić.
03.02.2024. u 18:36
get url
text

Jedna od glavnih tema seminara bila je analiza rada delegata angažovanih na utakmicama Premijer lige BiH, kao i na mečevima omladinskih takmičenja. Kroz detaljan pregled njihovih aktivnosti i postupaka u jesenjem dijelu prvenstva, delegati su imali priliku razmotriti svoje performanse i identifikovati područja za poboljšanje. Ova analiza pružila je korisne uvide u najbolje prakse i izazove sa kojima se delegati suočavaju u svom radu.

Uz to, delegati su se upoznali sa aktuelnim relevantnim pravnim propisima FSBiH, a kroz predavanja su obrađene teme: "Uputstvo o vršenju dužnosti delegata", "Pravilnik o kriterijima, ocjenjivanju i rangiranju delegata", "Radni sastanak – brifing" i "Krizna grupa (postupci i procedure)".

Predavači na seminaru su bili članovi Komiteta za takmičenje FSBiH Ivan Frljić, Mirsad Drljević, Dušan Marković, Suad Salibašić, Mile Mandić i Vladimir Glavaš, te Željko Radonja i Lejla Hamza-Salihović iz administracije Saveza.

Predsjednik Komitata za takmičenje Ivan Frljić je izjavio:

- Na današnjem seminaru smo kroz analize jesenjeg dijela takmičenja ukazali i na neke greške u radu, kako se one ne bi ponavljale, te ćemo u proljetni dio prvenstva krenuti još spremnije. Također smo obradili različite teme koje će mnogo značiti delegatima u daljem radu. Generalno, zadovoljni smo radom delegata. Nije tu bilo većih propusta i sigurni smo da će održati visok nivo i u nastavku takmičenja.

Seminar je prokomentarisao i Radika Marić, delegat iz Bijeljine:

- Imajući u vidu da sam jedan od starijih delegata i da sam dugo na Premijer ligi, mogu reći da su seminari koje organizuje FSBiH iz godine u godinu sve kvalitetniji. Danas je bilo zadovoljstvo biti ovdje jer je seminar odlično pripremljen. Vidjeli smo i gdje smo griješili u proteklom periodu, slušali predavanja o bitnim temama i spremno dočekujemo nastavak takmičenja.

Svi delegati su položili test iz poznavanja propisa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.