open-navfaktor-logo
search
Podcast Stava
Armin Hodžić: Sve smo preokrenuli, Bošnjaci su zajedno u Hrvatskoj
Autor: Stav
01.04.2024. u 17:49
get url
text
FOTO: STAV
Za podcast "Intervencija" glavnog urednika "Stava" Filipa Mursela Begovića govori bošnjački kandidat za Hrvatski sabor u 12. Izbornoj jedinici Armin Hodžić.
Armin Hodžić, mladi je bošnjački političar u Hrvatskoj, magistar političkih nauka, iz radničke porodice. Sa svojim timom i partnerima učinio je ono što je do sada bilo nezamislivo – Bošnjaci u Hrvatskoj "idu zajedno" na parlamentarne izbore, a jedini kandidat kojega podržavaju sva aktivna bošnjačka udruženja i vijeća za Hrvatski sabor jeste upravo on.
Ovaj prodorni mladi političar priča kakve su sve bile prepreke na putu do bošnjačkog zajedništva u Hrvatskoj. Armin Hodžić objašnjava suodnose s albanskom zastupnicom koja mu je direktni protukandidat na izborima, šta misli o onima koji se ponašaju destruktivno unutar bošnjačke zajednice u Hrvatskoj.
U podcastu otkriva kome će se prikloniti od hrvatskih stranaka i šta su njegove političke preferencije i principi u pogledu prema bosanskohercegovačkoj politici, kako komentira nova preslagivanja na hrvatskoj političkoj sceni, šta je imao za reći o svojoj nekadašnjoj političkoj stranci SDA Hrvatske i postoji li više uopće potreba da se Bošnjaci u Hrvatskoj organiziraju kroz stranački život… 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.