open-navfaktor-logo
search
Sumnjaju na otrovnicu
U sarajevskom naselju snimljena zmija, uplašeni građani pozivaju nadležne da reaguju
Stanari koji su s razlogom uplašeni, jer oko zgrada prolaze i mala djeca i igraju se, pozivaju sve nadležne, uključujući Vladu Kantona Sarajevo, Općinu Novi Grad, KJKP Rad, ali i Veterinarski fakultet, da reaguju u skladu sa svojim nadležnostima
Faktor
15.04.2024. u 16:21
get url
text
U Bosni i Hercegovini postoji 14 vrsta zmija
U Bosni i Hercegovini postoji 14 vrsta zmija
Stanovnici sarajevskog naselja Alipašino Polje požalili su se na sve veći broj zmija koje u posljednjem periodu svakodnevno susreću oko zgrada.
Posljednji slučaj zabilježen je u B fazi Alipašino Polje.
Stanari koji su s razlogom uplašeni, jer oko zgrada prolaze i mala djeca i igraju se, pozivaju sve nadležne, uključujući Vladu Kantona Sarajevo, Općinu Novi Grad, KJKP Rad, ali i Veterinarski fakultet, da reaguju u skladu sa svojim nadležnostima.
- Naselje B faza - već par dana građani primjećuju gmizavce - zmije. Molimo Vladu Kantona Sarajevo, KJKP RAD Sarajevo, Općina Novi Grad Sarajevo , Univerzitet u Sarajevu - Veterinarski fakultet, da reaguju iz svoje nadležnosti. Stručne osobe ako mogu da nam pojasne o kojoj vrsti zmija se radi, stoji u objavio jedne naše sugrađanke na Facebooku.
U Bosni i Hercegovini postoji 14 vrsta zmija, od kojih su tri otrovne vrste, i to poskok, šarka i rijetki balkanski šargan.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.