open-navfaktor-logo
search
Zahvalan Vučiću
Dodik iz Beograda najavio veliki narodni miting: Ako bude bilo potrebno, neminovno je da proglasimo nezavisnost
Autor: RTRS
11.04.2024. u 20:29
get url
text
Milorad Dodik
Milorad Dodik
FOTO: Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik se obratio javnosti nakon sastanka s državni vrhom Srbije gdje je glavna tema bila usvajanje Rezolucija o genocidu u Srebrenici.
Dodik je najavio kako će organizovati veliki narodni miting protiv svega što se mimo procedura pokreće, a ako bude bilo potrebno, "neminovno je da proglasimo nezavisnost".
- Rekao sam i javno govorim da se genocid nije desio. Mi smatramo da je ovo direktno rušenje mogućnosti da se živi u BiH. Da se lažno predstavljaju u BiH, te da su direktno upereni protiv Srpske i srpskog naroda u cjelini - navodi Dodik.
Ističe, da je zahvalan Vučiću, koji je mogao i da se ne bavi ovim pitanjem, ali je odlučio suprotno.
- Smatram da će RS prije svega, imati sjednicu u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao i organizovanje jednog velikog narodnog mitiga. U Srebrenici je, na tom istom prostoru ubijeno 3.500 Srba, koje je kao takvo odbačeno, a pominje se samo stradanje Bošnjaka, sve se nastavlja u slijedu, ignorisanja Srba - navodi Dodik, prenosi RTRS.
Ukoliko dođe do odlučivanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a, Dodik navodi da, Republika Srpska ne vidi nikakav smisao da ostane u BiH kao njen sastavni dio, te će svoj status regulisati tako, da samostalno krene dalje.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.