open-navfaktor-logo
search
Nakon sastanka u Beogradu
Vučić: Malena Srbija o jadu će da zabavi velike sile, naša trobojka bit će najpoznatija zastava otpora u svijetu
Autor: RTRS
11.04.2024. u 20:16
get url
text
Nakon sastanka u Beogradu
Nakon sastanka u Beogradu
FOTO: Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Nakon sastanka u Beogradu javnosti su se obratili predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.
Ovom sastanku su prisustvovali i predsjednica Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić, srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić, članica Predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović i predsjednikom Narodne skupštine RS-a Nenad Stevandić.  
- U ponedeljak ću poslati specijalnog izaslanika sa pismom i tražiti da razmotre kršenje svih procedura, jer je obaveza Vijeća sigurnosti da se bavi pitanjem BiH u skladu sa Poveljom UN-a. Glavni sponzori svega su NATO zemlje, Njemačka, SAD, Velika Britanija i Turska - rekao je Vučić.
Predsjednik Srbije se pita zašto baš u ovom trenutku se donosi rezolucija.
- Јel obilježavate 29 godina? Oni znaju da će imati manje vlada koje će to podržati u budućnosti i zato im se žuri - istakao je Vučić.
Vučić je naglasio da rezolucija o genocidu nije optužila Nijemce za zločine u Kragujevcu, Kraljevu već samo za zločine nad Јevrejima.
- Šta je smisao svega? Da srpski narod proglase genocidnim - tvrdi Vučić, prenosi RTRS.
Kazao je kako im sve jasno te da će se boriti i suprotstaviti.
- Nećemo da idemo u ratove. Suprotstavit ćemo se politikom. I vidjet ćete, malena Srbija o jadu će da zabavi sve ove velike sile koje žele da donesu akt kojim će da tu jednu malu i slobodarsku zemlju kazne. Borit ćemo se do posljednjeg sekunda. Dat ću sve od sebe - istakao je te dodao:
- Naša trobojka bit će najpoznatija i najpopularnija zastava otpora u cijelom svijetu.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.