open-navfaktor-logo
search
Bivši predsjednik RSBiH
Marinko Umičević otvoreno: Bakir Izetbegović je spasio bh. rukomet
Autor: Sportsport.ba/Faktor
28.03.2024. u 16:27
get url
text
FOTO: Screenshot/RTRS
U Sarajevu je danas nakon dugo vremena održana Skupština Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj se govorilo o aktuelnim pitanja rukometa u BiH.
Po završetku Skupštine je izjavu dao Marinko Umičević, bivši predsjednik RSBiH i trenutni predsjednik RS Republike Srpske, koji je tokom Skupštine tri puta izlazio na govornicu i govorio o nekim aktuelnim temama, a najviše je to bilo o poreskom broju bez kojeg naš Rukometni savez radi dugi niz godina.
Umičević je između ostalog istakao i da je predsjednik SDA Bakir Izetbegović puno pomogao bh. rukometu. 
- Moram i to da kažem, zahvaljujući Bakiru Izetbegoviću spasili smo jedno 15 saveza. On je naredio da nam BH Telecom pomogne. Da toga nije bilo, davno bismo se ugasili - poručuje Umičević za Sportsport.ba.
Umičević je prokomentarisao i vezu politike i sporta.
- Jedino je u fudbalu situacija drugačija, što je to UEFA napravila. Zašto se Košarkaški savez BiH sastoji od Kantona Sarajevo, Herceg-Bosne i RS-a? Kriminal! Protiv zakona. On treba da se sastoji iz Federacije BiH i Republike Srpske. I danas sam par puta čuo Herceg-Bosna. Nema ovdje Herceg-Bosne, samo RS i Federacija BiH - dodao je on.
Ostatak razgovora pročitajte OVDJE.
Podsjetimo, delegati su na današnjoj Skupštini su jednoglasno usvojili izvještaj o radu i finansijski izvještaj, te izvještaj Nadzornog odbora.
Nakon toga usvojen je plan rada i finansijski plan za tekuću godinu.
- Skupština Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je usvojila i odluku o promjeni sjedišta krovne kuće bh. rukometa. Tako je zvanično adresa Rukometnog saveza BiH Jošanička 55, WOG Centar, IV sprat, 71320 Vogošća.
Došlo je do promjene i u rukovodstvu Upravnog odbora RSBiH. Umjesto dosadašnjeg potpredsjednika Kenana Magode novi potpredsjednik UO RSBiH je Nedim Musić. Magoda je ostaje član UO RSBiH - poručili su danas iz krovne kuće bh. rukometa. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.