open-navfaktor-logo
search
Pobjeda protiv GOŠK-a
Željo preokrenuo u Gabeli i napravio veliki korak ka opstanku u Premijer ligi BiH
AUTOR: Faktor
27.04.2024. u 17:53
get url
text
Fudbaleri Željezničara preokretom su u Gabeli rezultatom 2:1 savladali GOŠK i preskočili ga na tabeli, napravivši veliki korak ka opstanku u Premijer ligi Bosne i Hercegovine četiri kola prije kraja prvenstva.
GOŠK je poveo golom Skorupa u u šestoj minuti. Ostao je veznjak Gabeljana zaboravljen u šesnaestercu poslije kornera, snažno šutirao lijevom nogom, Muftić ništa nije mogao.
Prije vodećeg pogotka domaćih izglednu priliku imao je Željo preko Amoaha, no krilni napadač Plavih je oklijevao i domaći su se odbranili.
Željo je poravnao u 22. minuti. Ubacio je Amoah sa desne strane, a Krpić trese mrežu.
Početkom drugog poluvremena, u 46. minuti, Željo je preokrenuo. Prvjenac u ovoj sezoni postigao je Al-Jaber. Veznjak iz Saudijske Arabije prvi put u proljetnom dijelu sezone počeo je meč od prve minute, a treneru Đurbuzoviću na ukazanoj prilici odužio se na najbolji način.
Gabeljani su u nastavku meča bili bezopasni pa Željo nije imao većih problema da sačuva prednost i stigne do tek druge gostujuće pobjede u sezoni. Za tim Admira Adžema ovo je bio sedmi domaći poraz u ovoj takmičarskoj godini.
U narednom kolu Željo dočekuje Tuzla City, a GOŠK će u Banjoj Luci odmjeriti snage s Borcem.
Ranije danas Sloga je rezultatom 2:0 savladala Zvijezdu 09, koja je jednom nogom u nižem rangu.
Tablice omogućuje Sofascore
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.