open-navfaktor-logo
search
Kobno pretjecanje
Vozila završila u kanalu: U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Siska poginuo 22-godišnji bh. državljanin
AUTOR: Faktor
27.04.2024. u 18:16
get url
text
Ilustracija
Ilustracija
Policija Sisačko-moslovačke županije u Hrvatskoj objavila je detalje saobraćajne nesreće koja se sinoć oko 20 sati dogodila u mjestu Petrinjci na području Sunje, nedaleko od Siska. U nesreći je poginuo bh. državljanin.
Do nesreće je došlo kada je 22-godišnji bosanskohercegovački državljanin upravljao automobilom slovenskih nacionalnih oznaka, dok su se kao putnici u vozilu nalazili 47-godišnjak i 21-godišnjak, također državljani Bosne i Hercegovine.
Vozač je uslijed pretjecanja kolone prešao u suprotnu saobraćajnu traku i udario u automobil sisačkih registracija kojim je iz suprotnog smjera upravljala 27-godišnjakinja, objavila je policija. Od siline udarca oba vozila su odbačena u odvodni kanal.
U nesreći je 22-godišnjak poginuo, a njegovo tijelo je prevezeno u sisačku Opću bolnicu gdje će se obaviti obdukcija.
Putnici iz vozila i vozačica su prevezeni u sisačku opću bolnicu gdje su 47-godišnjaku okvalificirane teže tjelesne povrede, a 21-godišnjaku i 27-godišnjoj vozačici lakše tjelesne povrede.
Na mjestu događaja obavljen je uviđaj, a policija će nadležnom tužilaštvu u Sisku u dostaviti izvještaj u vezi s ovom nesrećom.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.