open-navfaktor-logo
search
Košarkaška reprezentacija SAD-a
Dream Team: Ovo je spisak američkih NBA zvijezda koje u Pariz stižu po zlato
Faktor
16.04.2024. u 10:20
get url
text
Durant je igrao za SAD na SP 2010. godine u Turskoj
Durant je igrao za SAD na SP 2010. godine u Turskoj
FOTO: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država prošle godine u Manili je ostala bez medalje. To je naljutilo Amerikance koji su za Olimpijske igre u Parizu pripremili paklenu ekipu i najjači mogući sastav. Dream Team u pravom smislu te riječi.
Adrijan Wojnarowski, dobro obaviješteni košarkaški novinar, saopćio je da je već poznato 11 od 12 igrača koji će braniti boje Amerike na OI u Parizu.
Ranije je bilo priče da će u Pariz doputovati NBA zvijezde, a igrači koji su to spominjali očigledno će i održati obećanje.
- Tim SAD-a finalizira spisak muške reprezentacije na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. koji uključuje nekoliko legendarnih igrača generacije, uključujući LeBrona Jamesa iz Lakersa, Stephena Curryja iz Warriorsa, Kevina Duranta iz Sunsa i Joela Embiida iz 76ersa - rekli su izvori za ESPN, uz objašnjenje:
- Izvršni direktor tima SAD-a Grant Hill drži jedno mjesto na listi otvorenim uoči julskog trening-kampa i egzibicionih utakmica u Las Vegasu.
Osim Jamesa, Curryja, Duranta i Embiida, na spisku su još: Jayson Tatum, Devin Booker, Jrue Holiday, Tyrese Haliburton, Anthony Edwards, Anthony Davis i Bam Adebayo.
Košarkaši turnir na Olimpijskim igrama u Parizu igrat će se od 27. jula do 11. augusta, a SAD će biti u grupi C u kojoj su i Srbija, Južni Sudan i pobjednik kvalifikacionog turnira u Portoriku.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.