open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
Bitka za finale: Široki Brijeg bez deset prvotimaca traži čudo protiv Borca
Faktor
16.04.2024. u 08:18
get url
text
FOTO: FK Borac
Ime prvog finaliste Kupa Bosne i Hercegovine saznat ćemo večeras nakon što u Banjoj Luci revanš polufinala odigraju Borac i Široki Brijeg.
Banjalučani imaju dva gola prednosti iz prvog meča (3:1) i za očekivati je da će sačuvati stečenu prednost. No uprkos tome u domaćem timu pozivaju na oprez.
- U prvoj utakmici smo ostvarili pozitivan rezultat, ali nema opuštanja. Ekipa Širokog je veoma kvalitetna i uvjeren sam da oni imaju svoje ambicije da se domognu finala. Nemaju šta da izgube. Na nama je da im odgovorimo dobrom igrom. Moramo da budemo konkretni, čvsti i da kroz dobru igru dođemo do rezultata koji nas vodi u finale Kupa BiH - poručio je Vinko Marinović, šef stručnog štaba Borca.
Iz Širokog Brijega su saopćili da u Banju Luku nisu otputovala deseterica prvotimaca: Daniel Lukić, Mihael Kuprešak, Cyrille Kpan, Luka Mamić, Marijan Ćavar, Božo Prusina, Marko Capan, Luka Marin, Ilija Mašić i Josip Bender.
- S obzirom na okolnosti i zgusnut raspored u posljednjem razdoblju u kojem smo odigrali četiri utakmice u 13 dana, lakše povrede i viroze, te veliku energetsku potrošnju igrača koji igraju u kontinuitetu, bili smo primorani ostaviti neke igrače kod kuće u Hercegovini - otkrio je trener Širokog Brijega Dino Skender:
- Ovo je prilika za igrače koji su manje igrali da se nametnu i pokušaju nadoknaditi zaostatak. Ne idemo s bijelom zastavom, nećemo se olako predati. No svjesni smo deficita iz prve utakmice. Znam da će ovi momci dati sve od sebe - dodao je trener tima sa Pecare.
Glavni sudija utakmice bit će Sabrija Topalović iz Zenice, dok će mu asistirati Mirza Demir iz Kaknja i Tarik Mulasmajić iz Tešnja. Utakmicu će u direktnom prijenosu od 18 sati emitovati Arena Sport TV.
U drugom polufinalu (srijeda, 18 sati) sastat će se Zrinjsk i Sloga (0:0).
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.