open-navfaktor-logo
search
Talentovani Saudijac
Njegovo proljeće je malo kasnilo: Akrapović ga smatrao nekvalitetnim, ali je Al-Jaber ipak "procvjetao"
AUTOR: E. B.
29.04.2024. u 11:45
get url
text
FOTO: Adem Ćatić, fkz.ba
Abdulmalik Al-Jaber, 20-godišnji fudbaler iz Saudijske Arabije, preko noći je postao ljubimac navijača Željezničara.
Talentovani Saudijac je proteklog vikenda odigrao maestralnu partiju protiv GOŠK-a (2:1) i najzaslužniji je što je njegov tim upisao vrijedna tri boda u borbi za opstanak.
Al-Jaber je u spomenutom duelu postigao pogodak, te započeo akciju kod prvog gola koji je postigao Krpić.
Zanimljivo je da je to bio njegov prvi nastup u ovoj polusezoni. Pet mečeva je presjedio na klupi, dok na ostalih pet uopće nije bio u rosteru.
On je u prvom dijelu sezone upisao devet nastupa i nije se upisao u listu strijelaca. Ubilježio je tada ukupno 377 minuta na terenu.
U Kupu BiH je dodao jedan nastup i to 20 minuta.
Al-Jaber je na početku priprema za proljetni dio sezone bio sa mladom reprezentacijom Saudijske Arabije i nije trenirao sa ekipom Plavih, no na vrijeme se vratio. Ali pored toga, na šansu je čekao da ovog vikenda.
Od dolaska Brune Akrapovića na mjesto šefa struke Plavih pa sve do njegovog odlaska, Al-Jaber je bio u nemilosti. I sam Akrapović je istakao kako ima kvalitetnije igrače od Saudijca u timu.
- Vi bi trebali bolje od mene znati da Štilić, Mekić i Radovac imaju bolju kvalitetu i tu priče prestaju - kazao je Akrapović nakon poraza od Posušja.
Kako god, odlaskom Akrapovića i dolaskom Đurbuzovića, očito je da su Saudijcu napokon procvjetale ruže, te da će do kraja sezone biti jedan od ključnih igrača svog tima u borbi za opstanak u Premijer ligi.
Al-Jaber koji je na Grbavicu došao prošlog augusta ugovor sa Plavima im do ljeta 2025. godine, uz opciju produžetka saradnje na još jednu godinu. U Željezničar je stigao iz omladinske škole zagrebačkog Dinama.
Saudijac je u Dinamo došao u februaru prošle godine iz svog matičnog Al-Ohoda. Tu je zaradio i poziv u U-20 reprezentaciju Saudijske Arabije, gdje je upisao i jedan nastup.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.