open-navfaktor-logo
search
Igramo protiv Ukrajine
Bez komentara o baražu za EURO 2024: Nisu se oglasili Džeko, Pjanić, Kolašinac...
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je saznala protivnika u baražu za Evropsko prvenstvo 2024. godine.
24.11.2023. u 13:30
get url
text

VEZANI TEKST - Prva reakcija na žrijeb baraža za EURO 2024: Savo Milošević (ne)zadovoljan

Zmajevi nisu imali sreće prilikom žrijeba i za protivnika su dobili Ukrajinu, za koju mnogi smatraju da je najkvalitenija u play-offu.

Istina, Ukrajinci su kvalitetna ekipa, ali daleko od toga da su nepobjedivi. U ovom trenutku vjerovatno će se mnogi složiti da smo sami sebi najveći protivnik. Zapravo, čelnici FSBiH su najveći protivnik reprezentacije.

Mnogo nelogičnih odluka čelnika bh. fudbala predvođenih predsjednikom Vicom Zeljkovićem, doveli su do toga da Zmajeve u ovom ciklusu vode trojica selektora (Faruk Hadžibegić, Meho Kodro i Savo Milošević), a da tribine Bilinog polja protiv Slovačke budu prazne.

Ono što zabrinjava je i "zavjet šutnje" najvećih zvijezda. Nakon bruke u Luksemburgu (1:4) i poraza od Slovaka (1:2) nije se oglašavao Edin Džeko, kapiten Zmajeva, koji je tražio poštedu za ova dva meča. Dijamant na svojim kanalima na društvenim mrežama 24 sata nakon žrijeba baraža nije napisao ni slovo o Ukrajincima i baražu kojeg bi u martu trebao igrati u dresu BiH. Od kapiten se očekivala reakcija. Bilo kakva...

A nije jedini. Do trenutka objavljivanja teksta, dan nakon žrijeba, nisu se oglasili ni Miralem Pjanić, Sead Kolašinac, Ibrahim Šehić... Nadamo se samo da im dres sa državnim grbom nije postao teret. Ili su im mediji, odnosno javnost i navijači teret?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.