open-navfaktor-logo
search
Reakcije trenera
Akrapović imao zamjerke na suđenje, gospodski komentar Klafurića
Autor: Faktor
29.03.2024. u 22:03
get url
text
Fudbaleri Veleža savladali su u gostima Željezničar rezultatom 1:0 u meču 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 
Za Plave je ovo bio 15. poraz ove sezone u Premijer ligi.
- Momci su dali sve od sebe. Ovo je situacija u kojoj smo se našli sa dosta igrača koji su povrijeđeni i koji imaju kartone. Ekipa koja je na vrhu tabele ima jedan šut. Nama se dijele kartoni. Dva penala nam nisu dosuđena.
Koliko želite protivnik se opominje, nije to fer prema mojim momcima koji daju sve od sebe. Nisam htio da kukam prije utakmice, falili su mi neki igrači. - rekao je Bruno Akrapović, trener Želje nakon meča, pa nastavio:
- Ako sam ja ta osoba koja će pomoći da ostane u ligi, ja ću snositi odgovornost. Ove sedmice sam četiri puta mijenjao papir sa startnoj postavom... U zadnjem momentu sam donio odluku o ovim momcima koji su dali sve od sebe. 
Sistem? Vjerujem u to i pitam momke jel to to. Protiv Zrinjskog odlično, danas loše. Slobodno sve po meni, nemojte na igrače - dodao je trener Plavih.
Riječ je potom dobio trener Veleža Dean Klafurić.
- Čestitke idu mojim igračima, zatim našim navijačima. Moji igrači su pokazali da imaju snažan karakter, da su spremni dobiti batine za pobjedu. Željo igra agresivno nošen publikom, znamo šta je Grbavica. Emotivan sam, sjećam se ovog stadiona. I Željo i Velež su 80-ih igrali slično mom Dinamu - rekao je Klafurić.
Treba istaći da je Klafurić jedini trener u 102 godine dugoj historiji Veleža koji je dva puta zaredom dobio Želju na Grbavici.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.