open-navfaktor-logo
search
Slavlje Bordo tima
Sarajevo nanijelo Veležu jedan od najtežih poraza u sezoni
AUTOR: Faktor
28.04.2024. u 22:38
get url
text
FOTO: Damir Hodžić
Fudbaleri Sarajeva su u derbiju 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladali Velež i upisali 14. pobjedu u sezoni.
Bordo tim trijumfovao je rezultatom 3:0, što je jedan od najtežih ovosezonskih poraza Mostaraca u sezoni. Rođeni su u trećem kolu identičnim rezultatom poraženi od gradskog rivala Zrinjskog.
Izabranici Simona Rožmana nisu na bolji način mogli otvoriti meč, s obzirom na to da je Renan Oliveira već u prvoj minuti pogodio za prednost Sarajeva. Za Brazilca je to bio deveti gol u sezoni.
Na drugi pogodak navijači Sarajeva čekali su do 63. minute. U strijelce se upisao Hamza Čataković, najbolji igrač Bordo tima na proljeće koji je došao do 14. pogotka u aktuelnoj takmičarskoj godini.
1000096432
FOTO:
Damir Hodžić
1 od 18
left-arrowright-arrow
Mogao je Velež učiniti završnicu neizvjesnijom. Imali su Rođeni penal u 81. minuti, ali je udarac Hrkača zaustavio Iliev. Prethodno je Kapetanović neoprezno u šesnaestercu Sarajeva oborio Mlinarića.
Do kraja je Hasić u sudijskoj nadoknadi matirao Hadžikića za konačan ishod meča.
Velež je ostao na 49 bodova i trećoj poziciji, a Sarajevo je četvrto sa četiri boda manje, ali i sa četiri boda više od petoplasiranog Posušja.
Standings provided by Sofascore
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.