open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo BiH
Pranje novca, krijumčarenje droga: Predložen pritvor za trojku uhapšenu u akciji Spartacus
Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine uputio je Sudu Bosne i Hercegovine prijedlog za određivanje mjere pritvora za tri osumnjičene osobe, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.
06.02.2024. u 15:57
get url
text
Akcija Spartacus
Akcija Spartacus

VEZANI TEKST - Dovode se u vezu sa Bojanom Raonićem: Uhapšeni u akciji Spartacus sprovedeni u Tužilaštvo BiH

Radi se o predmetu kodnog naziva Spartacus.

Ranije danas je MUP RS-a saopćio da su uhapšene u akciji Spartacus predali Tužilaštvu. Prema našim saznanjima, uhapšeni su advokat Dragan Stupar iz Banje Luke, Bojan Đokić iz Zvornika i Strahinja Pandurević sa Pala. Svi se dovode u vezu sa Bojanom Raonićem (41) iz Zvornika, koji u Belgiji služi zatvorsku kaznu zbog organizovanog kriminala i trgovine drogom.

- Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto. Osumnjičeni su pod istragom zbog organiziranog kriminala, povezanog sa krijumčarenjem veće količine opojnih droga, pranjem novca i drugim krivičnim djelima.

Predmet obuhvata organiziranu kriminalnu grupu koja je duži vremenski period djelovala na području BiH, a radi se o predmetu u kojem se realizuje međunarodna saradnja sa partnerskim institucijama i agencijama sa područja Belgije i EU-a, a koriste se i informacije dobijene dešifrovanjem Sky i Anom aplikacija - navedeno je u saopćenju Tužilaštva BiH.

Akcija Spartacus

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.